Kunst & Cultuur

De artistieke kant van Sahune

Sahune Artistiek

Op het gebied van kunst en cultuur in Sahune valt er meer dan voldoende te beleven. Ondanks dat het een kleine gemeenschap is, prijst men zich gelukkig met een aantal artistieke talenten in en rondom het dorp. Op deze pagina vindt u meer informatie over de ateliers van enkele kunstenaars en hun vormen van kunst.

Kaart met ateliers

Hiernaast ziet u een kaart met daarop een overzicht van de diverse kunstateliers in Sahune.
Als u op onderstaande knop klikt, verschijnt er een interactieve kaart waarop u meer te weten kunt komen over de betreffende kunstenaar.

Interactieve Kaart

Overzichtskaar kunstateliers

Mooi he?
Kaart ontwerp: Nicholas Bentley

Huistheater

Sahune is zelfs een klein huistheater rijk genaamd: Canard en Bois.

In dit kleine theater van auteur Marcel Moratel wordt volop de gelegenheid geboden om chansons en toneelstukken op te voeren. Het is een klein intiem theater dat hooguit plaats biedt aan ongeveer een veertigtal bezoekers.

Mooi he?
Canard en Bois

Het theater ligt halverwege op de weg naar Montréal Les Sources aan de linkerkant van de weg. Een klein bordje verraadt de toegangsweg.

Als er 's avonds een voorstelling in Canard en Bois is, kan je daaraan voorafgaand tot 19:30 uur in Café-restaurant Provence Dauphiné, van de familie Aumage, tegen een speciaal tarief een maaltijd reserveren voor rond de € 20,- Je kunt dit echter alleen telefonisch reserveren.


Vanaf 1992 tot en met heden heeft dit piepkleine theater ruim 400 voorstellingen verzorgd. De programmering is Franstalig en richt zich voornamelijk op wereldmuziek, jazz, klassieke muziek, hedendaags theater en het vertellen van verhalen.

Hommage aan...

Als je in de cultuur- en kunsthistorie van Sahune duikt, kom je meerdere bekende namen tegen. Twee daarvan wil ik in het bijzonder uitlichten, namelijk:


Pascal Leroy

allround kunstenaar in sierraden, schilderijen, sculpturen, houtsnijwerk, enz.

Lees verder

Jean-Pierre Oliva

Pionier, adviseur en projectmanager in ecologische architectuur.

Lees verder

Artistieke etalage

Een willekeurige selectie van kunstobjecten uit Sahune