Kunstenaar in beeld

Pascal Leroy


Mooi he?
Pascal Leroy py

Levensloop van PascalPascal Leroy is op 6 juni 1954 in Parijs geboren. Hij was de zoon van een beeldhouwer en de neef van Fernand PY, eveneens beeldhouwer, maar ook schilder, schrijver en ontwerper van religieuze medailles.

Het leven van Pascal Leroy kende veel ups en downs. Na een groot aantal verschillende beroepen te hebben uitgeoefend, reisde hij door Noord-Afrika en verschillende delen van Frankrijk. Tenslotte vond hij eindelijk in 1983 zijn rust in Sahune. Daar nam hij elke baan aan die hij kon krijgen. Maar helaas gaf hem dat weinig voldoening. Pas toen hij in 1986 begon met het maken van objecten op velerlei gebied werd hij erkend als kunstenaar.

Je zou hem met recht een allround kunstenaar kunnen noemen. Zijn creaties zijn niet in één discipline te vatten. Zo maakte hij kunstwerken o.a. op het gebeid van houtsnijwerk, sierraden, schilderijen, sculpturen, enz.

Mooi he?
Pascal Leroy py

(vervog levensloop Pascal Leroy)

Pascal beheerste tot in de kleinste details de technieken van metaalbewerking.
Daarnaast had hij een geweldige creatieve verbeelding en een enorm gevoel voor verhoudingen en evenwicht. Deze eigenschappen vind je veelvuldig in zijn werken terug. Zo is bijv. zijn gevoel voor humor terug te vinden in werken als zijn "Uil", gemaakt van een lepel en twee roestige metalen doppen! Als geen ander weet hij zo gebruikte alle daagse dingen te transformeren naar iets geheel nieuws, dat ook nog eens uniek is.

Helaas is deze creatieve geest op 29 november 2011 op 57 jarige leeftijd overleden.

Elegant Styles

Enkele creaties van Pascal Leroy