Voorzieningen

Een klein dorp met een groot aantal voorzieningen

Voorzieningen van Sahune

Voor een kleine gemeenschap als Sahune beschikt het dorp toch over een uitzonderlijk ruim aanbod van faciliteiten. De meest elementaire zaken voor een leefbare dorpsgemeenschap zijn er aanwezig. Daarnaast bevinden zich er 3 campings die maar een beperkt gedeelte van het jaar zijn geopend. Hiernaast vind je een overzicht van de belangrijkste voorzieningen van Sahune.

Door op één van onderstaande onderwerpen te klikken, krijg je iets meer informatie over je keuze.


Mooi he?

Klik foto om te vergroten.

Boulangerie

De plaatselijke bakker heet Bruno Paris en is de enige bakker met eigen winkel in het dorp. In het gezellige kleine bakkerswinkeltje lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan. Meestal word je in de winkel geholpen door de vriendelijke vrouw van de bakker, maar soms helpt ook de bakker, of zijn zoon.

De winkel is dagelijks geopend van 7:00 tot 20:00 uur. Maar hij kan ook maar zo nog een uurtje langer geopend zijn. Je kunt er van alles kopen van brood tot gebak en van frisdrank tot broodbeleg. De sympathieker bakker is zelfs niet te beroerd om op verzoek een door jou gewenste taart of brood te bakken. Een boek met foto's van allerlei taarten en broden kan daarbij tot inspiratie dienen.


Mooi he?

Klik foto om te vergroten.

Café-Restaurant

De huidige eigenaar van het café-restaurant Dauphiné Provence is Claude Aumage. Hij is de derde generatie Aumage die hier café-restauranthouder is. Samen met zijn vrouw Josette Aumage staan ze dagelijks klaar om hun gasten te verwennen. Voor het bereiden van maaltijden maken zij optimaal gebruik van lokale producten. In het verleden had men ook een hotel accomodatie. Door het ontbreken van een opvolger is de familie Aumage hiermee gestopt. Het café wordt veel bezocht door inwoners en mensen uit de omgeving die er een drankje komen drinken. Tussen de middag maken veel voorbijgangers gebruik van de lunch.

Dagelijks geopend van 8:00 - 22:00 uur, behalve op woensdag.


Mooi he?

Klik foto om te vergroten.

Supermarkt

De enige supermarkt in Sahune is Epicerie Panier Sympa. Zij wordt vakkundig gerund door Sylvie en Gérard Bompard. Alle basale producten zijn er verkrijgbaar. Er is zelfs een hoekje met een slagerij en een schap met verse groenten die veelal lokale produkten bevat.

De winkel is doorgaans geopend van:
maandag t/m zaterdag van 8:30 - 12:15 uur en van 15:00 - 19:00 uur.
Op zondag is de winkel geopend van 8:30 - 12:15 uur.
In het vakantieseizoen gelden er afwijkende tijden.

Als extra service brengt men gratis de boodschappen aan huis in een straal van 15 km.


Mooi he?

Klik foto om te vergroten.

Kapsalon

Sinds enkele jaren is Sahune ook een kapperszaak rijker. Midden in het dorp en schuin tegenover de supermarkt bevindt zich de charmante kapsalon van Verginie. Iedereen is er welkom: heren, dames en kinderen. Indien gewenst kan met er ook terecht voor gezichtsverzorging en het verzorgen van de nagels.

De kapsalon is geopend op dinsdag, vrijdag en zaterdag..


Mooi he?

Klik foto om te vergroten.

Garage

Garage Rasclard is het lokale garagebedrijf en pompstation. Men repareert er alle automerken. Je kunt er ook terecht voor een 2e hands auto. Daarnaast verzorgt men taxivervoer voor de inwoners en bewoners in de omgeving. Tevens kan je er terecht voor het omruilen en het kopen van diverse gasflessen.

Het zelfbediening pompstation is 7 dagen per week en 24 uur per dag toegankelijk en alles is digitaal betaalbaar.


Mooi he?

Klik foto om te vergroten.

Gemeentehuis

Sahune is een zelfstandige gemeente en beschikt dus ook over een gemeentehuis. Het ligt midden in het dorp aan de doorgaande weg en is goed toegankelijk. Het is echter niet dagelijks geopend. De openingstijden zijn beperkt tot:

maandag van 10:00 - 12:00 uur
donderdag van 16:00 - 18:00 uur
vrijdag van 8:00 - 10:00 uur

De huidige burgemeester van Sahune is de heer Marc BOMPARD.


Mooi he?

Klik foto om te vergroten.

Toerisme

Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen Sahune. Hierdoor zijn er in de loop der jaren 3 campings kunnen ontstaan, die onderling in kwaliteit en accommodatie nogal verschillen. Zo is er één gemeentelijke camping (municipal) Les Olivieres en twee commerciële campings, t.w. La Vallée Bleue en Les Rammières. De eerste twee liggen vrij dicht tegen het centrum van het dorp aan. De grootste en meest uitgebreide camping Les Ramières ligt enkele kilometers buiten het dorp.

Daarnaast komen er steeds vakantiewoningen beschikbaar en zijn er enkele chambres d'hotes ontstaan.

Lees verder

Mooi he?

Klik foto om te vergroten.

VVV kantoor

Sahune heeft zelfs een klein VVV-kantoor dat af en toe geopend is. De openingstijden zijn verschillend, maar in ieder geval is er iemand in de zomermaanden aanwezig. In 2013 is het kantoor in een gerenoveerd pand in Sahune ondergebracht. Bij het kantoor staat ook een grote gele brievenbus waarin de bewoners hun post ter verzending kunnen deponeren. Het piepkleine kantoortje is een dependance van het VVV-kantoor in Nyons, het Syndicat d'initiative de Nyons.

In hetzelfde pand is ook een klein postkantoor gevestigd dat eveneens enkele dagen per week is geopend.


Mooi he?

Klik foto om te vergroten.

Sport terreinen

Zoals iedere zichzelf respecterende gemeenschap beschikt ook Sahune over een klein sportcomplex dat prachtig gelegen is bij de rivier en rondom de uitlopers van de bergen. Het sportcomplex bestaat uit een fraai voetbalveld en een perfect aangelegde tennisbaan. Het geheel is voorzien van goede verlichting, waardoor de lokale sporters 's avonds comfortabel kunnen trainen. Als de verlichting brandt, zijn zelfs de hellingen in de wijde omtrek verlicht.